Hoe kan je omzet halen uit netwerkbijeenkomsten?

MIS DEZE BIJEENKOMST NIET!

“Netwerken gaat om relaties opbouwen.”
“Je gaat naar netwerkbijeenkomsten om te geven, niet om te halen.”
“Het gaat om wie JOU kent en niet alleen wie jij kent.”

Zomaar een paar opmerkingen die ik tot me krijg via boeken, netwerk-guru’s en video’s. Maar niemand praat over omzet….
Zijn die bijeenkomsten dan alleen maar bedoeld voor de gezelligheid? Nee, natuurlijk niet. Jij hebt een bedrijf en met jouw bedrijf moet je omzet halen, makkelijk zat. En volgens de ‘specialisten’ kan dat dus niet tijdens de netwerkbijeenkomsten?

Hoe dan wel?

Welnu, daar gaat mijn nieuwe WorkShop over. ‘Hoe kan je omzet halen uit netwerkbijeenkomsten?’

De WorkShop is nieuw samengesteld, de kennis is al veel langer aanwezig. Ik heb de afgelopen jaren het netwerken bestudeerd. Ik ben bij een groot aantal verschillende soorten netwerkbijeenkomsten geweest en heb veel gelezen op dit gebied. Ik heb 30 jaar ervaring in de verkoop, heb veel trainingen gevolgd én ik verzorg zelf verkoopondersteunende trainingen.

Ook de psyche van de mens en communicatie tussen mensen heb ik bestudeerd en al die kennis gebruik ik om een netwerkbijeenkomst voor mijzelf en anderen zo effectief mogelijk te doen verlopen.


Op 7 juni ben ik gevraagd om deze WorkShop te geven bij de Open Coffee in Elburg. Dit is een informele setting in een ruimte waar zo’n vijftig mensen aanwezig kunnen zijn. Het was een prima bijeenkomst waar de deelnemers zeer actief bezig zijn geweest!

Op 2 oktober gaf ik deze interessante WorkShop weer, en nu bij de Open Coffee Zeewolde, een uitstekend initiatief van Marco Smit.

 

 

Een reactie plaatsen